Всяка година сп. Forbes класира спортните отбори на база тяхната оценка. За шеста поредна година титлата отива в Далас Каубойс.

Тимът по американски футбол се оценява на 8 млрд. долара, което е с 40% повече от преди 12 месеца.

Челната тройка се допълва от още два отбора от NFL – Ню Инглънд Пейтриътс и настоящите шампиони от Лос Анджелис Рамс. Те са оценени на съответно 6.4 и 6.2 млрд. долара.

Следват три отбора от Ню Йорк – бейзболният Янкис, футболният Джайънтс и баскетболният Никс, като стойността им възлиза на 6, 6 и 5.8 млрд. долара.

В топ 10 попадат още два тима по американски футбол. Това са Чикаго Беърс и Вашингтон Командърс, който Forbes оценява на 5.8 и 5.6 млрд. долара.

Между тях на осма и десета позиция са баскетболните Голдън Стейт и Лос Анджелис Лейкърс. В момента двата тима от NBA струват 5.6 и 5.5 млрд. долара.

Петдесетте най-скъпи спортни отбора в света днес се оценяват на 222.7 млрд. долара. Това е с 30% повече спрямо година по-рано, което, от своя страна, е най-голямото увеличение от 5 г. насам.

Общо 30 от 32-та отбора от NFL попадат сред топ 50. Причината за това е най-големият договор в спорта, оценен на 112 млрд. долара до 2032 г.

Най-скъпите футболни тимове в света са Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Барселона.