Global Cyber Security Summit 2024 (GCSS) ще се проведе на 25 септември в София.

Целта на конференцията е да събере държавни представители, корпоративни лидери, експерти по икономика и политика, научния и публичния сектор, както и предприемачи, които да разгледат и обсъдят глобалните тенденции и стратегии, свързани с киберсигурността за 2024 г. и в бъдеще, както и какви са подходите за създаване на сигурен и свободен дигитален свят.

Темите

По време на конференцията ще бъдат разгледани различни теми, сред които защо е важна киберсигурността, какви са „най-актуалните“ киберзаплахи, кои са най-добрите практики за противодействие на кибератаки и какви са плановете за България и Европа за киберсигурност през следващите няколко години.

В програмата са включени самостоятелни лекции и дискусионни панели, по време на които световноизвестни имена в сферата ще споделят експертното си мнение. За първи път, по време на такъв форум, като част от програмата ще бъдат представени и кратък филм, и театрална постановка на живо, посветени на киберсигурността.

Михаил Петров, директор на Schwartz IT България, споделя за събитието:

“В свят, в който киберзаплахите са ежедневие и застрашават огромни бизнеси, е от решаващо значение да обединим сили и да споделим знанията си, за да изградим по-сигурно дигитално бъдеще. Global Cyber Security Summit 2024 е събитие, което ще събере водещи експерти от различни области, за да обсъдят най-ефективните стратегии за защита срещу киберпрестъпления. Вярваме, че това събитие ще бъде ценен ресурс както за мениджъри и лидери, така и за хора които се занимават пряко с киберсигурност, и ще помогне да поставим основите за по-безопасна и по-устойчива дигитална среда".

Говорителите

Сред основните говорители по време на конференцията ще са:

  • старши комисар Владимир Димитров - директор на дирекция Киберпрестъпност при ГДБОП - МВР;
  • Менахем Шафран - старши вицепрезидент по продукти и иновации, XM Cyber;
  • Бауке Ховинг - глобален главен информационен директор в ING;
  • Снежана Илиева - директор на отдел “Изкуствен Интелект” за Югоизточна Европа за PwC и други.

Darik Business Review е медиен партньор на Global Cyber Security Summit 2024. Повече информация за събитието може да откриете тук

За Schwartz IT България

Schwarz IT България е един от централните доставчици на IT услуги за глобалната германска група от дружества Schwarz, като предоставя IT инфраструктура, AI приложения, IT сигурност, платформи и софтуерни решения.

България е първата държава, в която групата от дружества Schwarz създава собствена IT компания, и това не е случайно, а е плод на дългогодишните усилия на екипа на компанията. Днес Schwarz IT България се нарежда сред големите доставчици на цялостни IT услуги в света, а българският IT хъб е първият и най-голям за групата от дружества Schwarz.

Групата от дружества Schwarz обединява търговските вериги Lidl и Kaufland, компанията за рециклиране Pre Zero и компанията за производство Schwarz Produktion. С общите усилия на 575 000 служители, групата от дружества Schwarz има над 13 700 магазина в повече от 30 страни по света. 

Понастоящем, Schwarz IT България осигурява над 450 работни места, оценена е като инвеститор „Клас А“ от Българската ангенция за инвестиции, а в началото на 2023 година получава сертификат за най-добър работодател на годината от Top Employer Institute.