Омагьосани долини, оживени улични пазари и чудновати гори. Това са само част от нещата, които почитателите на круизите на Disney могат да очакват на борда на най-новия кораб Disney Adventure, според подробностностите, обявени тази седмица от Disney Cruise Line.

Корабът, който е шестият круизен лайнер на Disney, е първият на компанията, който ще потегли от Азия. Първото му плаване ще стартира от Сингапур през 2025 г.

Disney Adventure ще предлага пътувания с три и четири нощувки и ще бъде с капацитет за 6 700 пасажери и 2 500 души екипаж. Всички пътувания ще започват от круизния център Marina Bay.

Какво могат да очакват пътниците на борда

Disney Adventure е планирано с фокус върху седем тематични сфери, вдъхновени от филми на Disney, Pixar и Marvel, в това число:

  • Градина на въображението - описвана като сърцето и вратата към кораба. Тя разполага с “омагосана долина,” градина и място за представления на открито.
  • Рифът на откритията – място за пазаруване и заведения за хранене с герои и истории от морските филми на Disney, като “Малката русалка” и “Търсенето на Немо ”
  • Улица San Fransokyo – зона за семейни забавления, вдъхновена от уличните пазари с интерактивни игри, магазини и кина.
  • Заливът Wayfinder – място за почивка край басейна, вдъхновено от тихоокеански остров, отразяващо визията на “Смелата Ваяна”.
  • Градският площад – място за събиране за почитателите на Disney с магазини и ресторанти, вградени в гора и напомнящи на “Рапунцел и разбойникът,” “Пепеляшка,” “Замръзналото кралство”и “Снежанка и седемте джуджета”.
  • Marvel Landing -  зона с всички нови атракции, предназначени за почитателите на супергероите от „Отмъстителите“.
  • Toy Story Place - място за игра с тематични заведения за хранене, вдъхновено от поредицата на Pixar “Играта на играчките”.

Каютите ще включват дискретно елементи от Disney, както и концепцията на круизната компания за разделена баня, така че двама души да могат да я използват едновременно.

Подобно на други круизи на Disney, Disney Adventure ще разполага с герои на борда, увеселение, базирано на песни на Disney, както и с прожектиране на най-популярните филми.

Определян като “най-добрата почивка в морето” за семейства, Disney Adventure е за почитателите на круизите на всякаква възраст, като предлага спа център, фитнес и “изискани заведения за хранене” за родителите.

Освен това, круизът ще носи отличителните нотки на Азия - в чест на първия круизен кораб на компанията, базиран на континента.

Други круизи на Disney

Disney Adventure се присъединява към флота от петте кораба на Disney Cruise Line, като в момента се строят други два - Disney Treasure и Disney Destiny. Круизите на Disney плават в Карибския басейн, Европа, Аляска, Мексико, Канада, Хавай, южната част на Тихия океан, Австралия и Нова Зеландия.

„Стратегическото местоположение, въздушната свързаност от световна класа и пристанищната инфраструктура на Сингапур го превръщат в процъфтяващ круизен център на Югоизточна Азия,” посочват от компанията.

Круизите ще пътуват най-малко пет години, според споразумение между Disney Cruise Line и Борда по туризма на Сингапур. Датата на първото плаване, както и цените за пътуванете, все още не са обявени.