Руските държавни медии твърдят, че американският рапър и продуцент Кание Уест е на посещение в Москва. Информацията, цитирана от CNN, обаче не е потвърдена официално от изданието.

Уест, който сега се нарича Йе, е пристигнал в Москва на частно посещение, според екипа на марката на руския дизайнер Гоша Рубчински, съобщи държавната медия ТАСС. Рубчински е ръководител по дизайна на модната марка Yeezy на рапъра.

Твърди се, че самият Уест е публикувал пост в сайта на руската социална медия VK в неделя, в който се казва: „Здравей, Москва“, според държавната медия РИА Новости. Неговият акаунт във VK обаче не е официално потвърден.

Посещението – ако е истина – ще направи Уест първата голяма американска знаменитост, посетила Москва от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

Няколко видеоклипа се появиха в руските медии, за които се твърди, че показват Уест и неговата охрана в Москва, но той не се разпознава ясно на кадрите.

Музикалният продуцент Яна Рудковская също публикува видео, което уж показва гърба на Уест, докато той влиза в стая, последван от охрана.

Тя казва: „Според моята информация, утре той и екипът ще отидат да видят Лужники (стадион).“ Музикалният продуцент добавя, че се „надява“ той един ден да свири там, но нищо не е потвърдено.

От стадион "Лужники" съобщиха за руските държавни медии, че няма информация за концерт на Кание Уест, който ще се състои в столицата.

„Информацията, че Кание Уест може да проведе концерт в Москва, е рекламна и фалшива“, каза пред ТАСС Едуард Ратников, генерален директор на агенцията TCI (Talent Concert International),“ пише още изданието.