Apple продължава да работи върху сгъваем iPhone, който може да се появи на пазара най-рано през 2026 г., според доклад на The Information. Според слуховете, телефонът ще се сгъва хоризонтално, подобно на Samsung Galaxy Z Flip. 

През февруари изданието съобщи, че Apple е в ранните етапи на разработването на два сгъваеми прототипа на iPhone, но сега изглежда, че компанията може би се е спряла на дизайн, тъй като устройството вече има вътрешен псевдоним V68. 

Това показва, че идеята е преминала отвъд концептуалния етап и сега се разработва с доставчиците на компонентите.

Съобщава се, че Apple все още работи, за да изравни "гънката", която се появява, когато телефонът се разгъне, и също така се опитва да направи устройството по-тънко. 

Това потвърждава информацията на изданието DigiTimes, което разкри подобни детайли за плановете на Apple за сгъваем телефон. Според слуховете, Apple работи и върху сгъваем MacBook, който може да започне да се доставя през 2026 г.

Освен работата си върху сгъваемите устройства, Apple планира и ъпдейт на iPhone от следващата година с механична оптика, която ще позволи на потребителите да постигнат по-високо качество на снимките.  

Другият продукт, който компанията, разработва е много по-тънък iPhone за 2025 г.