Нова производствена база за канцеларски материали ще изгради Пласи ООД в София. Стойността на проекта е 10 100 000 млн. лв. и се предвижда да бъдат открити 32 нови работни места.

Компанията получи за него сертификат клас А от изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Мила Ненова.

Проектът включва създаване на нова производствена дивизия за канцеларски материали от хартия, която ще допълни широкия асортимент от продукти на Пласи.

Основана през 2009 г. в София, компанията има над 30 години опит и се е утвърдила като лидер на пазара благодарение на разнообразието от предлагани стоки. Новата база ще разполага с административни офиси, производствена част и складова база.

Сградата ще бъде разположена в София и ще включва най-съвременни технологии за производство, складиране, дистрибуция, както и фотоволтаична централа с мощност до 1 MW за собствени нужди и трафопост.

Това ще позволи на компанията не само да увеличи капацитета си, но и да бъде по-екологично ориентирана и енергийно независима. С реализацията на този проект, Пласи ще засили своята позиция на българския и международния пазар, изнасяйки продукция в над двадесет държави в ЕС.