Това е ваканционно жилище под наем, където гарантира приятното прекарване. Защото представлява бивш хеликоптер на Кралския флот с прекрасно езеро пред вратата.

45-годишният фермер Уил Раутън влага в покупката на Sea King 41 хиляди евро, след като го открива в музей в Уелс. След това го транспортира до своята крайбрежна земя в Линкълншир и прекарва шест месеца, превръщайки го в удобно място за тихо бягство от реалността.

„В него могат да спят четирима възрастни, а на дивана може да се настани дете“, разказва Уил. С боядисани в ярко жълто стени, хеликоптерът разполага и с една баня, кухня и външна тераса с мебели от ратан и дървена пейка, както и с барбекю, и с огнище.

Обсъждайки предишния живот на хеликоптера, настоящият му собственик добавя:

„Изглежда, че хеликоптерът е използван от въздушната част на Кралския флот. Първият му полет е на 18 септември 1990 г. Част е от ескадрила 848. Страхувам се, че все още не съм намерил никакви записи за това къде е служил.“

Почиващите ще намерят хеликоптера в имота на Уил - бившата военна база във Фрискни, Скегнес. През 1890 г. мястото е армейски артилерийски полигон, а през 1938 г. става полигон за бомбардировки от Втората световна война.

„Предложиха ми да го купя, когато излезе от експлоатация“, разказва Уил. „След това реших да превърна оригиналните му сгради във ваканционни имоти. След като ги завърших, реших да разгледам възможността за превръщане на военни самолети в места за престой.“

В базата се намира не само хеликоптерът на Кралския флот, но и комбайн, армейска линейка, пожарна машина и танк. Всички могат да се наемат за нощувки.

Има и Кулата - пететажна контролна кула, която сега съдържа три двойни спални. Предлагат се и два самолета под наем: Spitfire и Jetstream, които могат да поберат от четири до шест души.

Уил, който купува базата през 2014 г., търси специалните превозни средства за покупка в интернет, като те идват от цяла Великобритания. Sea King е най-новото попълнение към неговата „флота“, разказва The Daily Mail.

Различните армейски пространства, включително хеликоптера Sea King, могат да бъдат резервирани чрез уебсайта rafwainfleet.uk. Престой в хеликоптера на Кралския флот започва от около 150 евро на вечер.