Мъж от южния индийски щат Керала пропътува хиляди километри до Дубай, за да си купи най-новия модел iPhone часове преди той да бъде пуснат в продажба в Индия.

Деерадж Палил напуснал родината си, за да се сдобие с iPhone 14 Pro миналата седмица, с което да се превърне в един от първите притежатели на новия модел в света.

Той похарчил 40 000 рупии (500 долара) за самолетни билети и още 129 000 рупии (1 620 долара), за да си купи новия модел телефон на Apple.

iPhone е един от най-желаните смартфони в света. Първият модел беше пуснат от Apple през 2007 г., като предизвика революция в мобилните технологии, а продуктът е една от основните причини за огромния успех на компанията.

През годините почитатели на марката са полагали неимоверни усилия, за да се сдобият с най-новите модели, като мнозина дори считат, че притежанието на iPhone е признак за определен статус. Има информация за хора, които са продавали свои органи и са чакали стотици часове на опашки пред магазините на Apple в деня на пускането на новия модел, пише BBC.

28-годишният Палил обаче е свикнал с еуфорията – това е четвъртият случай, в който той пътува до Дубай, само за да си купи телефона преди другите.

Първият път е през 2017 г., когато компанията пуска модела iPhone 8, след което посещава отново Дубай през 2019 и 2021 г.

Той твърди, че "не искал да чака" и че "обожава въодушевлението от чакането пред магазин на Apple, за да бъде сред първите, които се сдобиват с телефона ".

Палил купува най-новия модел iPhone от мол в Дубай на 16 септември.

"При предишните представяния на нови модели iPhone телефонът излизаше на пазара в Индия 10-15 дни след старта на продажбите му в чужбина. Този път обаче продажбите в Индия започваха само няколко часа по-късно, но да си купувам най-новия модел от Дубай вече се е превърнало в ритуал за мен," казва той.

Палил, който е кинематограф и бизнесмен, посочва, че винаги е бил запален по технологиите и че е вдъхновен в голяма степен от Стив Джобс - бившия главен изпълнителен директор на Apple, който почина през 2011 г.