За първи път от началото на пандемията технологичният гигант Apple проведе присъствено събитие.

По време на есенното Far Out, състояло се в централата на компанията в Купертино, Калифорния, бяха представени  iPhone 14 и iPhone 14 Plus; iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max; сателитна спешна услуга за iPhone; Apple Watch Ultra; нови AirPods Pro; Apple Watch Series 8, както и новият Apple Watch SE.

Новите модели iPhone ще бъдат достъпни за поръчка в петък, като цените им не са увеличени, както очакваха някои анализатори, посочва CNBC.

Новите часовници на Apple ще могат да се поръчват от сряда, а новите AirPods Pro ще бъдат пуснати на пазара на 23 септември.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

Цената на 6.1 инчовия  iPhone 14 Pro стартира от 999 долара, докато тази на по-големия модел iPhone 14 Max започва от $1099. Сумите са същите, като тези за миналогодишните модели.

Тези устройства имат нов преден дизайн с по-малък прорез за предната камера, което разширява екрана на устройството, а Apple го нарича „динамичен остров“ с възможност за показване на известия или друга системна информация, като например спортни резултати.

Налице са и много нови функции, като режим на ниска мощност, за да се удължи животът на батерията. Устройствата разполагат с най-новия чип A16 Bionic, 48-мегапикселова камера и други екстри.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 и iPhone 14 Plus

Цената на IPhone 14 стартира от $799, а Plus ще струва $899. Предварителните поръчки започват на 9 септември, а по-малката версия ще бъде пусната в продажба на 16 септември. Моделът Plus обаче няма да бъде доставен до октомври.

Всички модели iPhone 14 в САЩ вече няма да използват физически SIM карти, заменяйки ги с цифрова eSIM, която може да поддържа множество телефонни номера и е с подобрена сигурност.

iPhone 14

AirPods Pro

Новите безжични слушалки на компанията струват $249 и ще бъдат пуснати в продажба на 23 септември.

Те имат по-добро качество и яснота на звука поради новия чип Apple H2.

AirPods Pro

Apple Watch Ultra

Новият часовник от висок клас идва с нов дизайн, по-голям екран и титаниев корпус. Продуктът е насочен към активно спортуващи.

Устройството ще струва най-малко $799 и ще се появи по рафтовете на магазините на 23 септември. Предварителните поръчки ще са възможни от сряда.

Apple Watch Ultra идва с нов циферблат с повече информация, включително компас, може да се използва със спортни ръкавици, като измерва и дълбочината на гмуркане. Часовникът има до 60 часа живот на батерията.

Apple Watch Ultra

Apple Watch SE

Apple представи преработенена версия на Apple Watch SE, която е по-евтина от основния Series 8. Тазгодишният модел включва по-голям екран, известия за сърдечен ритъм и други.

Той ще се продава на дребно за $249, или $299 от 16 септември. Apple го предлага и като устройство за деца, които не се нуждаят от собствен iPhone.

Apple Watch SE

Apple Watch Series 8

Новото устройство под названието Series 8 е по-издръжливо от предишните модели и има нов температурен сензор, който може да се използва за наблюдение на различни здравни данни, включително овулация.

Часовникът ще се предлага в четири цвята от алуминий – черно, златно, алуминий и червено – и три цвята от неръждаема стомана. Цените стартират от $399 за алуминиев модел и $499 за такъв с клетъчна свързаност.

Устройството е проектирано да защитава потребителските данни, като здравните ще се споделят само с изрично разрешение от потребителя.

Нов режим може да удължи живота на батерията на Apple Watch от 18 часа на 36 часа чрез временно деактивиране на винаги включения дисплей и известията за тренировка.

Apple Watch Series 8