Баскетболната легенда Шакил О‘Нийл каза в своя подкаст The Big Podcast with Shaq" че е бил сериен кръшкач, което му е коствало ценно време с децата му.

Темата беше засегната, тъй като О‘Нийл коментира наказанието на треньора на Бостън Селтикс от една година. Айм Удока беше наказан за това, че е имал интимни отношения със своя колежка от отбора на 17-кратните шампиони.

О‘Нийл каза, че не би критикувал Удока, тъй като и той е изневерявал на бившата си съпруга Шони Хендерсън.

„Бях сериен кръшкач. Не се гордея с това. Загубих семейството си заради аферите ми. Загубих ценни и важни години, които можех да изкарам с децата ми“, допълни баскетболната легенда.

О’Нийл и Шони се женят през 2002 г., след като се раждат синът им Шарийф и дъщерята им Амира. След това на бял свят се появяват още две деца – Шакир и Меара.

Баскетболистът има и дъщеря на име Тахира от друга връзка, докато Шони има син Майл, който приема фамилията на О‘Нийл. Двамата се разделят през 2007 г. и официално се развеждат през 2009 г.

О‘Нийл казва, че най-щастливите му мигове са били с децата му. „Най-щастливите ми моменти бяха, когато се прибирах вкъщи и чувах шест деца да казват „Татко, татко, татко“, споделя той.

„Това са най-щастливите дни в живота ми. Забравете за парите, колите и шампионските титли“, допълва О‘Нийл.

„Когато загубих семейството си и вече нямаше радостните викове „татко“, целият ми свят се срина. Бях сам в къщата ни в Орландо, която беше с площ от 6 500 кв. м. Тази къща беше изградена за семейството ми – фитнес, стая за игри, басейн, къща за гости и други екстри. Загубих семейството ми, тъй като бях глупав“, каза още той.

Днес О‘Нийл е в добри отношения с децата си, особено със синовете си.

Шарийф О‘Нийл тренира с тима на Лос Анджелис Лейкърс и ще играе в отбора им в G лигата. Шакир учи и играе баскетбол в Texas Southern University.