Водещият на предаването Mad Money по CNBC Джим Креймър заяви, че инвеститорите следва да игнорират негативните препоръки, касаещи книжата на Apple и да останат акционери в компания.

„Следващия път, когато видите подобни новини за компанията, трябва да знаете, че все още имате възможност да купувате от най-добрата акция на всички времена“, каза Креймър.

Коментарът му идва, след като от Morgan Stanley изчислиха, че производителят на iPhone отчита спад от рекордните 5% на приходите от App Store през миналия месец.

Основната причина за понижението, според инвестиционната банка, са по-слабите постъпления от гейминг индустрията, както и високата инфлация в момента и нагласите за навлизане в рецесия на щатската икономика, което намалява потреблението.

Apple обяви още през юли, че очаква ръст от под 12% на услугите си през септември. Вина за спада ще имат силният долар, както и трудностите пред икономиките, отчетоха от технологичната компания.  

Според Креймър, компанията предлага разнообразно портфолио от услуги, което е ценно за потребителите. Той признава, че са налице краткосрочни трудности пред бизнеса й, но инвеститорите не трябва да се разделят с книжата си.

„В крайна сметка, Apple е една невероятна компания за портфейлите ни и ужасна компания за търгуване“, допълва той.