Отборът на Леброн Джеймс Лос Анджелис Лейкърс в момента се намира на подготвителен лагер в Лас Вегас.

Там те изиграха два мача – срещу Финикс и Минесота.

След загубата от Финикс Кралят, както наричат често Джеймс, използва пресконференцията да обяви още веднъж, че би искал да стане собственик на отбор в Лас Вегас, ако лигата реши да се разширява.

„Би било страхотно да имам отбор тук в бъдеще. Това би било страхотно. Знам, че в момента Адам (бел. ред. Адам Силвър е комисионерът на НБА) е в Абу Даби за турнето на Милуоки и Атланта. Той по всяка вероятност вижда всяко интервю на играчите от НБА. Ето защо искам да му кажа – искам отбор тук, Адам. Благодаря", каза Джеймс, като не пропусна да обяви, че публиката в Лас Вегас е една от най-добрите в света. Това не е първият път, в който Джеймс изявява желание да притежава отбор от НБА.

Той обяви това си желание и в своето шоу The Shop през юни. Понастоящем той има дял от футболния отбор Ливърпул и Бостън Ред Сокс, състезаващ се в американската бейзболна лига.

ESPN припомня, че Силвър е попитан за разширение на лигата по време на изминалите финали от НБА.

„В момента не дискутираме тази тема“, отговори той. В някакъв бъдещ момент лигата ще се разшири, но в момента не обсъждаме подобен сценарий, допълни той.

„Сиатъл и Лас Вегас са два прекрасни пазара“, отговори той, запитан за мнението му дали там могат да са два от бъдещите отбори в НБА.

Само преди няколко месеца сп. Fobres обяви Джеймс за милиардер.

През последните 12 месеца доходите му достигат 121 млн. долара, което му отрежда второто място сред спортистите - след Лионел Меси (130 млн. долара).