Базираният в Ървайн, Калифорния, производител на електромобили Rivian изтегля почти всички свои автомобили от пазара за отстраняване на пропуск в предното окачване на колите.

Изтеглянето обхваща 12 212 електрически пикапа, микробуси и SUV-та, според документацията, която компанията е предоставила на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).

Подкрепеният от Amazon производител на електромобили е изпратил уведомления до своите клиенти, за да ги информира за изтеглянето, се казва в изявление на компанията, в което се набляга на факта, че досега няма информация за наранявания вследствие на този проблем.

Има информация за седем случая във връзка с този проблем, като в нито един от тях няма наранявания, според Rivian. Клиентите, които започнат да забелязват някакъв необичаен шум или вибрация в предната част на автомобилите си, трябва да се свържат незабавно с Rivian.

Компанията планира да организира временни сервизи на местата с особено висока гъстота на собственици на автомобили Rivian.

В изявлението се казва още, че Rivian разполага с капацитета да инспектира всички засегнати автомобили и да направи необходимите поправки в 30-дневен срок, като това няма да струва нищо на потребителите и няма да се отрази на финансовото състояние на компанията.

Rivian произвежда електрическия пикап R1T, SUV модела R1S и електрически микробуси, използвани за доставки от Amazon, която е и най-големият инвеститор в компанията. Това е третото изтегляне на автомобили от страна на Riviаn, според NHTSA.

Компанията изтегли около 500 автомобила през август заради проблем с въздушните възглавници, както 200 автомобила през май заради проблем с коланите.

Проблемът този път е болт в предното окачване на автомобилите, който може би не е бил достатъчно добре затегнат при производствения процес.

Най-редките автомобили, показани на Есенния авто-ретро салон в София

Централата на Rivian е в Ървайн, Калифорния, но тя произвежда автомобилите си в Нормал, Илинойс. Тя също така планира да отвори завод в Джорджия и наскоро обяви, че води преговори с Mercedes за съвместни инвестиции в производството на електрически микробуси в Европа.