Актьорът Кевин Бейкън наскоро напомни на феновете, че и знаменитостите правят финансови грешки, след като описа как е изгубил част от богатството си във финансовата пирамида на Бърнард Мадоф.

В епизод от подкаста "SmartLess" Бейкън разказва за голяма загуба, която той и съпругата му Кира Седжуик претърпяват, „инвестирайки“ в една от най-големите финансови измами в историята на САЩ.

"Бяхме инвестирали повечето си пари при Мадоф," заяви Бейкън. "Тук очевидно има житейски урок – ако нещо изглежда прекалено добре, за да е истина, то е прекалено добре, за да е истина."

Бейкън не спомена точната сума, но каза, че със семейството му са успели да си върнат част от нея.

Фондът за обезщетяване на жертвите на Мадоф е възстановил над 4 млрд. долара на повече от 40 000 измамени, които са изгубили средства от финансовата пирамида, според неговия уебсайт. Мадоф, който почина през 2021 г., бе осъден на 150 години затвор по най-различни обвинения за измама.

Въпреки че твърди, че са изгубили много пари, състоянието на Бейкън и неговата съпруга се оценява на 45 млн. долара, според CelebrityNetWorth.com.

"Мисля, че хората няма да са доволни да ме слушат как се оплаквам за пари," заяви Бейкън. "Човек определено се ядосва и така нататък, но трябва да кажа, че има много хора, които бяха в много по-лошо положение от нас – възрастни хора, хора, изгубили всичките си средства за пенсия. Така че винаги ще има някой, който е по-зле от теб."

Това не е първият случай, в който Бейкън признава, че е изгубил пари във финансовата пирамида на Мадоф. След появилата се информация, че семейството му е изгубило "милиони долари" през 2009 г., той каза в интервю за The Guardian през 2017 г., че не е искал да отвлича вниманието от "истинските жертви". "Смятам, че тук има добра поучителна история, че човек трябва да е насяно какво се случва с парите му," каза още тогава актьорът.

Няколко други холивудски знаменитости също изгубиха средства в Понци схемата на Мадоф, като сред тях бяха режисьорът Стивън Спилбърг, актьорът Джон Малкович и продуцентът Джефри Каценбърг.