Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е финализирал сделката по придобиването на Twitter, информира CNBC.

Досегашният главен изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал и финансовият директор Нед Сегал са били освободени, както и Виджая Гаде, която отговаряше за правните въпроси в компанията, според Washington Post.

Мъск разполагаше със срок до днес, за да финализира придобиването на Twitter на стойност 44 млрд. долара или да влезе в съдебна битка с компанията.

През април Twitter прие предложението на Мъск за придобиване и делистване от борсата. След това обаче милиардерът започна да поражда съмнение относно намеренията си да спази споразумението, твърдейки, че компанията не му е представила адекватни данни за броя на спам и фалшивите профили в социалната мрежа.

Когато Мъск заяви, че отменя сделката, Twitter заведе дело срещу него. 

В следващите месеци Twitter и Мъск си разменяха нападки през своите адвокати и се подготвяха да се явят пред съд в щата Делауеър, за да решат съдбата на компанията.

По-рано този месец обаче Мъск размисли и обяви, че иска да пристъпи към осъщестяване на продибиването на договорената цена от 54.20 долара за акция, ако от компанията се откажат от съдебния процес. 

Съдът в Делауеър, в крайна сметка, реши, че Мъск разполага със срок до 28 октомври, за да финализира сделката за Twitter или в противен случай съдебният процес ще стартира.

По-рано тази седмица Мъск се появи в централата на Twitter, носейки мивка и документира това с видео в Twitter. Под него той написа “Влизам в централата на Twitter – let that sink in!” (това е идиом в английския език, който означава „нещо да се просмука в съзнанието на човек“, но буквално преведен изразът означава, „пуснете тази мивка да влезе“).