Стойността на баскетболния отбор Голдън Стейт Уориърс възлиза на 7 млрд. долара, което го поставя за първи път начело в класацията на Forbes на най-скъпите отбори в НБА.

Също така за първи път от две десетилетия първото място в класация е за отбор, който не се казва Ню Йорк Никс или Лос Анджелис Лейкърс. 

Стойността на настоящия шампион е нараснала с 25%, в сравнение с предходната година, след като Уориърс са привлекли най-много приходи, генерирайки 150 млн. долара от спонсорски договор за своята зала и от реклама, което е два пъти повече от който и да било друг отбор от НБА.

В ежегодната си класация от Forbes посочват, че средната стойност на отборите от НБА е нараснала с 15% през последната година и достига 2.86 млрд. долара.

Второто място в класацията е за Ню Йорк Никс (6.1 млрд. долара), докато челната тройка се оформя от Лос Анджелис Лейкърс (5.9 млрд. долара). 

На четвърто и пето място се нареждат Чикаго Булс (4.1 млрд. долара) и Бостън Селтикс (4 млрд. долара).

Стойността на общо седем отбора, в това число и Голдън Стейт Уориърс, нараства с по над 20% на годишна база. Това са Финикс Сънс (+50%), Вашингтон Уизардс (+30%), Маями Хийт (+30%), Филаделфия Севънтисиксърс (+29%), Торонто Раптърс (+25%), Голдън Стейт Уориърс (+25%), Кливланд Кавалиърс (+24%), Далас Маверикс (+22%), Милуоки Бъкс (+21%) и Детройт Пистънс (+20%).

Отборът с най-ниска стойност в НБА е Ню Орлеанс Пеликанс (1.6 млрд. долара), докато общо 12 отбора се оценяват на повече от средната стойност от 2.87 млрд за НБА. долара.

Това са Маями Хийт (3 млрд. долара), Торонто Раптърс (3.1 млрд. долара), Филаделфия Севънтисъксърс (3.15 млрд. долара), Хюстън Рокетс (3.2 млрд. долара), Далас Маверикс (3.3 млрд. долара), Бруклин Нетс (3.5 млрд. долара) и Лос Анджелис Клипърс (3.9 млрд. долара), както и първите пет отбора в класацията.