Ако сте чували името на Джими Доналдсън, то може би знаете, че той е един от най-популярните създатели на съдържание в света. Най-богатият YouTuber, известен повече като MrBeast, иска да набере деветцифрена сума за своите бизнеси, пише Fortune.

MrBeast разполага със 108 млн. последователи в основния си канал. Според сп. Forbes, той изкарва 54 млн. долара на година само от видеата си.

Той е известен с това, че отправя дръзки и понякога опасни предизвикателства както към себе си, така и към приятели и непознати хора. Те обаче са съчетани с невероятни парични и други материални награди. Понякога MrBeast дарява къщи и коли на изненадани хора.

Видеата обаче са само малка част от бизнеса на Доналдсън. Той има верига за доставка на храна, наречена MrBeast burgers, физически ресторант, както и лакомства с марката Feastables.

Бизнесите му реализират невероятни приходи. Feastables отчита приходи от 10 млн. долара само за първите месеци от съществуването си.

В Twitter Доналдсън информира наскоро, че платформата му за доставка на храна е генерирала приходи от 100 млн. долара за ресторантите в САЩ. По-голяма част от постъпленията остават за самите ресторанти, уточни той.

Заради успехите си в бизнеса MrBeast иска да набере 150 млн. долара за своите начинания. Това оценява всичките му бизнеси на 1.5 млрд. долара.

Това няма да е първото набиране на капитал от страна на Доналдсън. През януари той набра 5 млн. долара за Feastables при оценка от 50 млн. долара.

MrBeast започва да качва първите си клипове през 2012 г., когато е само на 13 години. Първоначално изкарва средно около 1 долар на ден.

Доналдсън няма да е първият YouTuber, който привлича инвеститори. Компанията, която притежава YouTube канала за деца CoComelon - Moonbug Entertainment, беше купена от Candle Media през 2021 г. за сумата от 3 млрд. долара.