С увеличението на разходите за живот потребителите харчат по-малко средства за всичко - от видео стрийминг до пазаруване на храни, но изглежда, че мнозина все още не са готови да ограничат любовния си живот.

Match Group, която притежава Tinded, обяви, че броят на платените абонати в приложението за запознанства се е увеличил със 7% в световен мащаб в периода юли - септември.

Match Group, която също така притежава Hinge и OkCupid, заяви, че общите продажби са скочили до 810 млн. долара през третото тримсечие.

От компанията обаче предупредиха, че икономическият спад започва да оказва своето влияние.

По-конкретно, икономическите условия се отразяват на марки, като Plenty of Fish, обслужващи хората с по-ниски доходи, които са започнали да плащат по-малко в платформите й.

Tinder, което е едно от най-популярните приложения за запознанства в света с над 75 млн. потребители, отчита ръст на продажбите и на потребителите през третото тримесечие

Компанията, която предлага безплатна версия на услугата, обяви, че е била подпомогната от завръщането на функционалност за десктоп, която позволява на потребителите да плъзгат наляво или надясно, в зависимост от своите предпочитания.

Въпреки че броят на абонатите на приложението нараства, потребителите на Tinder харчат по по-малко за еднократни опции, които правят даден профил по-видим.

От Match също така прогнозират, че ръстът на приходите на Tinder ще остане без промяна през последните три месеца на годината.

Като цяло Match, която казва, че стотици милиони хора са използвали приложенията й, е имала 16.5 милиона платени абоната през третото тримесечие.

За сравнение, в предходното тримесечие броят им е бил 16.3 милиона, въпреки че по-голяма част от ръста идва извън основните пазари на компанията - САЩ и Европа, където броят на потребителите, всъщност, бележи лек спад.