Спиращ дъха съвременен имот, който играе ролята на дом на серийния убиец Джеръми Лейк в хитовото телевизионно шоу Luther, е обявен за продажба за 8.1 млн. евро.

Имението с четири спални в популярното лондонско предградие Хайгейт може да се похвали с прозорци от пода до тавана и е участвало в няколко популярни телевизионни предавания, включително MI-5 и Waking the Dead, пише Daily Mail.

Knight Frank

Една от най-новите му появи беше в пета серия на всепризнатия психологически трилър Luther, с участието на Идрис Елба, като дом на серийния убиец Джереми Лейк, изигран от Енцо Чиленти.

Имотът отвътре 

Съвременният имот е разделен на четири етажа и с размери приблизително 400 квадратни метра.

Голямата, светла всекидневна с отворен план е допълнена от остъклен балкон, разположен отстрани.

Knight Frank

Светла кухня с голяма островна площ, обърната към прозорците и балкона, се намиращ под стъклен прибиращ се покрив, предлагат още повече светлина през деня.

Стъклените пътеки, свързващи различни части на къщата, продължават усещането за отвореност. В сутерена се намира и стая за растения, и най-модерно кино за забавление на гостите.

Освен че участва в няколко епизода на Luther, бляскавият дом е декор в криминалните предавания на BBC Waking the Dead и MI-5.

Агентът по продажбите Knight Frank пусна имота на пазара миналия месец с ориентировъчна цена от 8.1 млн. евро.

Къщата е проектирана от прочутите архитекти Eldridge Smerin, а настоящите й собственици са домакини на редовни музикални събития в нея и я описват като перфектна къща за живеене.

Това е едва вторият път, в който имотът сменя собственика си.

Зловещо обкръжение

И едно предупреждение: ако се страхувате от гробища, тази къща вероятно не е за вас, тъй като изключително елегантната конструкция от стъкло и бетон е точно в средата на гробището Хайгейт, с солидна гледка към рушащите се, покрити с лози надгробни камъни.

Малко зловещо, бихме казали, но пък съседите са тихи.