Хотелиерският гигант Four Seasons публикува нови изображения на своята първа по рода си яхта - необикновен 207-метров плавателен съд, който трябва да направи дебютното си плаване през 2025 г.

Перлата в короната й ще бъде Funnel Suite, който ще предлага удивителните 892 квадратни метра комбинирано вътрешно и външно жилищно пространство - с екстри, включващи частен басейн и спа център.

От Four Seasons подчертават, че всички 95 стаи на плавателния съд ще бъдат големи „резиденции, подобни на вили“, като дори най-малката ще покрива 54 квадратни метра, а 60 процента ще предлагат „повече“ от 76 квадратни метра пространство.

Това ще бъдат луксозни места за настаняване, като  изграждането на всеки апартамент струва 4.2 милиона долара, съобщава Daily Mail.

Four Seasons, които строят яхтата в партньорство със специалистите по луксозни превози Marc-Henry Cruise Holdings Ltd, казват още: „Не са пестени никакви разходи по отношение на забележителния персонализиран дизайн. Всеки апартамент ще предлага прозорци от пода до тавана, осигуряващи естествена светлина и достъп до обширни тераси.

Междувременно, останалата част от яхтата ще предлага ресторанти, салони и „концепции за барове“, които „празнуват превъзходството и креативността, които са отличителен белег на Four Seasons за кулинарни иновации и внимание към предпочитанията на гостите“.

 Перфектно капучино във фоайето, обяд, вдъхновен от Средиземноморието, дегустация на вечеря в суши бара или чаша шампанско на спиращата дъха тераса – гостите ще са на една ръка разстояние от перфектната хапка, винаги съчетана със забележителни морски изгледи, прочуто интуитивно обслужване и много повече, допълват още от хотелиерската група.

Яхтата Four Seasons ще предлага на гостите спа център с пълен набор от услуги, а кърмата ще бъде дом на „обширна палуба с басейн“.

Тази зона ще се трансформира в киносалон на открито или в пространство за частни събития.

Планирана като първата от флотилията яхти на Four Seasons през следващите пет години, яхтата в момента се проектира в Триест, Италия, от известната корабостроителна компания Fincantieri.

По дизайна работят Tillberg Design от Швеция и базираното в Лондон Martin Brudnizki Design Studio.

Поръчката на яхта Four Seasons включва опцията за два допълнителни плавателни съда и възлиза на инвестиция от приблизително 1.2 милиарда евро.

Първите маршрути в Средиземно море и Карибите „ще бъдат съсредоточени около спиращи дъха дестинации, които предлагат изключителни изживявания и единствени по рода си приключения по суша“.