Макс Верстапен вече е по-бързо от Луис Хамилтън на пистата. През миналата година той спечели титлата в последния кръг, когато във финалната обиколка изпревари 7-кратният шампион. Нидерландецът вече си подсигури и втората титла, а според сп. Forbes, той вече е начело и по спечелени пари.

Пилотът на Red Bull Racing се нарежда на челно място по приходи за последните 12 месеца. 25-годишният нидерландец е спечелил 60 млн. долара, от които 20 млн. долара са от рекламни договори.

37-годишният Хамилтън се нарежда на второто място с 55 млн. долара, а трети остава друг ветеран Фернандо Алонсо. 41-годишният испанец е спечелил 30 млн. долара през последната година.

Съотборникът на Верстапен, Серхио Перес, се нарежда четвърти с 26 млн. долара, изпреварвайки Шарл Льоклер (Ferrari) с 23 млн. долара.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел, който в момента се състезава за Aston Martin, заема шестата позиция със 17 млн. долара, която дели с Даниел Рикардо (McLaren). 

Топ 10 се допълва от Карлос Сайнц (15 млн. долара), Ландо Норис (11 млн. долара) и Джордж Ръсел (10 млн. долара). 

Десетте най-добре платени пилоти са спечелили съвкупните 264 млн. долара, без да се смятат парите за данъци и агентски комисиони. Това е с 25% повече спрямо 2021 г.