Преди броени дни английските медии разкриха, че футболистите на „трите лъва“ ще получат по 985 хиляди евро на играч, ако отборът стане световен шампион.

Селекционерът Гарет Саутгейт обаче е големият печеливш, защото в неговата сметка ще постъпи бонус от 3.5 милиона евро. Футболистите на „трите лъва“ ще получат по 365 хиляди, ако достигнат до фазата на четвъртфиналите, информира dsport.bg.

Бонусите на англичаните не са далеч най-големите, защото датчаните ще получат по 3.5 милиона евро на играч, ако поднесат изненадата и станат световни шампиони. Това е и най-тлъстият бонус. Играчите на „червения динамит“ ще приберат по един милион, ако влязат в топ 4.

Бразилия е един от фаворитите за световната титла. Футболистите на „селесао“ ще получат по 1.9 млн. евро, ако успеят да завоюват шеста титла от световни финали. Бразилците ще приберат все пак по 700 хиляди, ако достигнат до финал.

Ето как изглеждат ''купените'' фенове на Мондиала в Катар (ВИДЕО)

Интересни са бонусите на двете балкански държави, които участвал на Мондиала в Катар. Футболистите на финалистите от 2018 година Хърватия, както и Сърбия, ще спечелят по 2 милиона евро, ако станат световни шампиони. Освен това „шахматистите“ ще приберат по милион, ако са в топ 4, а сърбите по 650 хиляди.

Актуалният носител на титлата Франция пък обещава на своите играчи по 1 милион евро, ако успеят да повторят своя успех, както и по 200 000 евро, ако достигнат до полуфиналите. Сумите са абсолютни същите и за четирикратния световен шампион Германия, който триумфира с титлата в Бразилия през 2014 г.

Бонусите на друг от големите фаворите – Аржентина, възлизат на 1.35 млн. евро за шампион и по 700 хиляди за достигане до финал. Испанците ще приберат по 1.5 млн. евро, ако триумфират с титлата и по 750 хиляди, ако тимът завърши втори. Нидерландия e с далеч по-скромен бонус – 1 милион евро за шампион.

На 18 декември ще разберем кой ще успее да прибере своя бонус и кой ще бъде разочарован, че е бил на крачка от това да го направи.