От American Express Travel публикуваха в края на ноември класацията си за набиращите популярност дестинации за следващата година.

Подредбата е направена, като са използвани данни на клубната карта на American Express за резервации в периода 2019 – 2022 г.

Общо 70% от анкетираните хора казват, че биха искали да пътуват до дестинациите, които са в списъка им с желания. Половината от участниците в допитването вече са планирали своята почивка за идната година.

Проучването Amex Trendex е установило, че 50% от хората планират своята ваканция за около 5 часа. Общо 88% от хората биха искали почивката им да продължава по-дълго, а 74 на сто искат да пътуват повече.

Кои са най-популярните дестинации за 2023 г.?

Сред топ 10 попадат европейските Копенхаген (Дания), Лисабон (Португалия), Париж (Франция), Истанбул (Турция), който е единственият град в света, разположен на два континента, както и Черна гора.

Два са американските градове сред челната десетка – Флорида Кийс и Удсток (Върмонт). Те се допълват от Мексико Сити, Сидни (Австралия) и остров Якуве във Фиджи.