Саудитска Арабия приключи участието си на Световното първенство в Катар още в груповата фаза, но отборът сътвори сензацията, след като победи Аржентина.

След голямата победа срещу Аржентина се появи информация, че футболистите ще получат награди, подготвени от принц Мохамед бин Салман.

Беше обявено, че всеки от 26-те играчи от Саудитска Арабия ще получи автомобил Rolls-Royce Phantom, но в крайна сметка, тази информация беше опровергана.

Само няколко дни по-късно се разбра, че наградите ще бъдат малко "по-скромни" и че всеки член на националния отбор на Саудитска Арабия ще получи Rolex като подарък, което също се оказа фейк, пише dsport.bg.

Съдията за финала зависи от... Аржентина

Президентът на футболната асоциация на страната Ясер Ал-Мисехал също се изказа публично и отрече спекулациите, но разкри, че играчите са получили бонус за представянето си.

„Не, не, не. Нашите играчи са горди, че могат да представят страната си. За тях беше чест и късмет да бъдат част от националния отбор в такъв исторически мач срещу Аржентина. Спекулациите за тези награди не са верни.

Те наистина получиха бонус за тази победа, но това беше нормален бонус. Имаме ясни правила за това. Те не играят за бонуси и награди, а за страната си. Те написаха история и много от тях станаха популярни по света заради победата срещу Аржентина“, каза Ал Мишехал.