Богатството на милиардера Илон Мъск продължава да намалява, като той вече е изгубил повече средства през 2022 г., отколкото Бил Гейтс и Джеф Безос, взети заедно.

С поевтиняването на акциите на компанията за електромобили Tesla, на която той е главен изпълнителен директор, състоянието на Мъск се е свило със 107 млрд. долара от началото на годината до днес, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Бил Гейтс - бившият главен изпълнителен директор на Microsoft, е изгубил 22.5 млрд. долара, докато основателят на Amazon Джеф Безос е обеднял със 76.6 млрд. долара. Двамата технологични титани са се простили с общо 99.1 млрд. долара.

Състоянието на Мъск възлиза на 165 млрд. долара, докато Гейтс и Безос разполагат с по 116 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет е изгубил „само“ 456 млн. долара през 2022 г. и притежава 108 млрд. долара.

Най-богатият човек в света, според класацията на Bloomberg, в момента е Бернар Арно, чието състояние се оценява на 171 млрд. долара, след като от началото на 2022 г. се е свило със 7.1 млрд. долара. 

Най-големият печеливш тази година е индиецът Гаутам Адани, чието богатство се е увеличило с 48.6 млрд. долара, достигайки 125 млрд. долара, което му отрежда третото място в класацията.