Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети завод за балистични ракети в Пхенян, съобщава darik.bg.

По време на визитата той е придружен от дъщеря си Джу Е, според БГНЕС.

Не е известно точно кога е била визитата, а снимките в държавните медии на КНДР показват Ким и дъщеря му да минават покрай най-малко 26 разглобени балистични ракети Hwasong-12 в голямо хале.

Това е най-големият брой севернокорейски балистични ракети, показвани някога на едно място в даден момент - повече, отколкото по време на военни паради.

Според NK News, снимката вероятно е направена в машиностроителния завод, разположен в западните покрайнини на Пхенян. Друга снимка показва Ким Чен Ун и дъщеря му да минават покрай най-малко 12 тежкотоварни камиони за транспортиране на ракетите.

Това е третата публична поява на Ким Чен Ун с дъщеря му. За първи път тя се появи с баща си при тестово изстрелване на най-голямата ядрена ракета в страната през ноември, а няколко дни по-късно придружаваше баща си при срещата му с военните служители, отговорни за успешния тест.

Ким Чен Ун призова за ударно засилване на ядрения потенциал на страната му

Появата на момиче по време на такива важни държавни събития породи слухове, че тя е възможен наследник на баща си. Държавните медии на Северна Корея обаче не дават подробности за потенциалната й бъдеща роля.

Те не назовават и името на дъщерята на лидера, но разузнавателната служба на Южна Корея предполага, че тя е Джу Ае, дъщерята на Ким Чен Ун, за която Денис Родман говори за първи път след срещата му с лидера на Северна Корея през 2013 г.

Джу Ае е средното от трите деца на Ким Чен Ун и съпругата му Лий Сол Чжу.

САЩ: Северна Корея е продала оръжия на руската група Вагнер

Предполага се, че първото дете е родено през есента-зимата на 2010 г. или зимата на 2011 г., второто - в края на декември 2012 г., а третото - през 2017 г.