Частният самолет на милиардера Илон Мъск е осъществил 134 полета през 2022 г. Това съобщава Джак Суини, който притежава няколко акаунта в Twitter за следене на самолети на милиардери и знаменитости.

Данните не показват дали Мъск е бил на борда на своя самолет Gulfstream G650ER, пише Insider.

В един от последните си полети за 2022 г. милиардерът е летял до Катар, където е наблюдавал финала на Световното първенство по футбол между Аржентина и Франция.

Самолетът на Мъск също така е бил в Бразилия, Франция, Италия, Гърция, Норвегия, Германия и Великобритания.

Най-дългият полет е осъществен на 18 юли, когато той лети от гръцкия остров Миконос до Остин, Тексас. По време на този полет Мъск със сигурност е бил на борда на самолета, тъй като два дни по-рано беше сниман в Гърция.

Най-краткият полет трае само шест минути. Самолетът е останал на летище Long Beach, което означава, че пилотът просто го е репозиционирал.

Най-честите дестинации за Мъск през 2022 г. са Лос Анджелис, както и Остин, и Браунсвил в щата Тексас.

През декември Мъск заплаши да съди Суини за посочването на локацията на самолета му, тъй като това компроментира сигурността на двегодишния му син.

По-късно акаунтът @ElonJet в Twitter беше спрян. 

През 2022 г. Мъск загуби рекордните 125 млрд. долара от своето състояние и беше изместен на върха на класацията на най-богатите хора в света от Бернар Арно.