Главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър е информирал служители с хибриден модел на работа, че трябва да се върнат в офиса по четири дни в седмицата от 1 март, пише CNBC.

В имейла Айгър е наблегнал на важността на личното сътрудничество.

“От срещите ми с екипи от компанията в последните няколко месеца си спомних за огромната стойност на това човек да бъде заедно с хора, с които работи,” пише Айгър.

“Както съм казвал много пъти, креативността е душата и сърцето на това кои сме ние и какво правим в Disney. В креативен бизнес като нашия, нищо не може да замени способността да се свързвате, наблюдавате и създавате заедно с колегите, която произтича от това, че сте физически заедно, нито пък възможността да израствате професионално, като се учите от лидери и ментори,” допълва той.

По време на пандемията много компании избраха работата от вкъщи или хибридния модел на работа, които ограничават до минимум големите събирания на хора и разпространението на COVID-19.

С увеличението на нивата на ваксинация и намаляване на броя на случаите, компании, като Disney, се опитаха да върнат служителите в офисите и да преминат към по нормалната работна среда отпреди пандемията.

Изискването на Айгър за четири дни в офиса седмично е относително строго, в сравнение с други големи компании, които избраха два или три задължителни дни в офиса за служителите с хибридно работно време.

Apple обяви през септември, че служителите трябва да са по три дни в седмицата в офиса. Собственикът на Twitter Илон Мъск пък разпореди през ноември почти всички служители на Twitter да се завърнат офиса по пет дни в седмицата.

Новата политика на Disney се въвежда по-малко от два месеца, след като Айгър се завърна начело на компанията.

Акциите на Disney поевтиняват с близо 40% през последната година, а компанията има пазарна капитализация от около 174 млрд. долара.