Publicis Groupe обяви днес придобиването на Advertise BG - една от водещите агенции за маркетинг на ефективността (performance marketing) у нас.

То допълнително ще засили компетенциите на Publicis Groupe България в дигиталната трансформация, ускорявайки съществуващото предлагане в областите дигитална стратегия, данни, социални медии и създаване на дигитално съдържание.

Advertise BG в момента обслужва повече от 100 местни и международни клиенти в различни индустрии, като предлага експертиза и услуги за performance маркетинг, бранд позициониране и разпознаваемост, маркетинг в социалните мрежи, дигитален дизайн, анализи и оптимизация на конверсиите, както и обучение и консултиране.

С придобиването Advertise BG става част от Digitas Sofia - дигитална маркетинг агенция на свързаността в рамките на Publicis Groupe България, съобщават от компанията.

Основана през 2007 г. от Александър Георгиев като агенция за дигитален маркетинг, предлагаща услуги на малки и средни фирми в Обединеното кралство, компанията пренасочва дейността си към българския пазар и прилага своя опит за привличане на по-големи местни клиенти, включително 8888, Мебели Виденов и Sport Depot.

Като главен партньор на Google Ads, това е единствената агенция у нас, която два пъти поред е отличена от Google с награда от конкурса “Ready to Rock”.

“През последните няколко години насочихме много усилия да развием дигиталните ни възможности и партньорства, като така целим да подкрепим клиентите си в дигиталната им трансформация.

Нашата пътеводна звезда е да намираме връзката между изграждането на най-доброто дигитално потребителско изживяване и правилните бизнес резултати.

Това придобиване ще подобри още повече възможностите на Publicis Groupe в дигиталната трансформация, за да допълни съществуващите ни и доказани знания в областта на дигиталната стратегия, данните, социалните медии и създаването на дигитално съдържание.

Визията и желанието на екипа на Advertise BG да стимулират растеж чрез каналите за електронна търговия съвпада с нашата амбиция да бъдем водещият и предпочитан партньор на клиентите си по пътя им към дигитална трансформация,” казва Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.

“Това стратегическо придобиване в България ще допълни нашата дигитална ефективност в е-търговия, данни и технологично предложение в полза на нашите клиенти, като донесе добавената стойност и скоростта, от която те се нуждаят в момента.

В същото време, водещите таланти на Advertise BG ще могат да помогнат на Publicis Groupe да укрепи още настоящата си водеща роля в дигиталната маркетингова трансформация в Централна и Източна Европа,” отбелязва Томас Лауко, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe за Централна и Източна Европа.

“След като съм работил с Publicis Groupe България през годините по много проекти, това партньорство е естествена следваща стъпка и е от стратегическо значение за нас. Този съюз отваря за нас вратите към огромната глобална експертиза на групата много по-ефективно, като така ще можем да ползваме наличните патентовани технологии и платформи, за да спечелим конкурентно предимство на местния пазар и отвъд него,” добавя Александър Георгиев.

Той ще поеме поста на директор „Дигитална трансформация“ и ще стане член на управителния съвет на Publicis Groupe България.