Лионел Меси и Кристиано Роналдо могат да подновят футболното си съперничество. Това обаче няма да се случи в Европа, а може би в Саудитска Арабия.

Само предни броени дни португалецът подписа договор за 2.5 години, който ще му осигури по около 200 млн. долара на година от Ал Насър.

Според едно от най-автотитетните футболни издания goal.com, суперзвездата и настоящ световен шампион Лионел Меси също има оферта от Саудитска Арабия.

Тя е доста по-висока от тази на Роналдо. Един от основните конкуренти на Ал Насър – Ал Халил, е предложил договор за 300 млн. долара на Меси, информира изданието.

35-годишният Меси има договор до края на сезона с Пари Сен Жермен, след което ще може да напусне като свободен агент.

В последните дни бащата на футболиста Жорже Меси, който е и негов агент, е пътувал до Саудитска Арабия, за да води преговори за евентуалното преминаване на Лионел Меси в Ал Халил. 

Меси и Роналдо по всяка вероятност ще се изправят един срещу друг на 19 януари. Тогава Пари Сен Жермен ще играе приятелски мач със сборен отбор от Ал Насър и Ал Халил. 

Меси и Роналдо заемат второ и трето място сред най-добре печелещите футболисти в света в последните 12 месеца. Доходите им се равняват на 120 и 100 млн. долара.

Преди тях е звездата на Пари Сен Жермен и френския национален отбор Килиан Мбапе, който е спечелил 128 млн. долара, сочат данни на Forbes.