Осемгодишно момиченце, наследница на диамантен бизнес, се отказа от богатството си през тази седмица, за да стане монахиня, изповядвайки религията Джайнизъм.

Деванши Сангви трябва да наследи семейния бижутерски бизнес Sanghvi and Sons в град Сурат, преди тази седмица официално да се откаже от светските удоволствия и да встъпи в новата си роля, информира AFP.

Бизнесът на нейното семейство се оценява на около 61 млн. долара, според индийската кредитна агенция ICRA.

Сангви е посветена в монашество по време на екстравагантна петдневна церемония, документирана подробно в Instagram профил с 9 400 последователи.

В над 100 снимки може да се види как момичето, облечено в елегантни дрехи и накичено с бижута, позира или участва в различни ритуали, заедно с нейните родители и сестра.

Профилът в Instagram съобщава за вероятността Сангви да бъде посветена в монашество още през септември.

Семейството на момичето също изповядва религията Джейнизъм. Това е една от най-старите религии в света, като се заражда в Индия най-малко преди 2 500 години, според данни на Pew Research Center.

Религиозното малцинство набляга на значението на ненасилието, медитацията и вегетарианството, както и на отхвърлянето на светските удоволствия. Религията има 5-6 милиона последователи в Индия.

След като бъдат посветени, монахините спират да се обръщат към роднините си като към членове на семейството, скубят собствените си коси, никога не се къпят, винаги ходят боси и се хранят само с това, което получават като милостиня, информира по-рано Приянка Патак от BBC.