Един от най-успешните бейзболисти и настоящ собственик на баскетболния отбор от NBA Алекс Родригес споделя пет от любимите си книги, сред които и тази, „променила финансовия му живот“. 

От поста на милионера в Instagram става ясно, че той, както и милиони хора по света, се интересува от живота на принц Хари, тъй като една от книгите е именно неговата.

По време на своята 24-годишна кариера Родригес е спечелил 455 млн. долара, сочат данни на Spotrac.

Звездата, която през 2021 г. се раздели с Дженифър Лопес, казва, че на челно място в списъка му с книги е „Богат татко, беден татко“ на Робърт Кийосаки.

“Това беше точен образец на уроците, които ми даваха моите бедни родители, както и обратното на това, на което аз учех дъщеря ми“, казва Родригес.

Книгата, която е продадена в десетки милиони екземпляри на повече от 40 езика, разказва историята на автора Робърт Кийосаки и неговия биологичен баща - „бедния татко“, както и на бащата на неговия най-добър приятел - „богатия татко“.

Кийосаки разказва на читателите преживяванията си с двамата мъже и как те са оформили финансовите му възгледи за живота. Той споделя и уроци за парите, които следва и до днес.

Родригес препоръчва и книгата „Победителят отвътре“ на легендарния треньор от NBA Пат Райли. Според него това е отлична книга за успеха и какво е нужно за неговото постигане.

Милионерът казва, че книгата е по-приложима от днешна гледна точка, отколкото за времето си от преди 30 г. 

Останалите книги, които Родригес препоръчва, са „Изкуството на победата“ на основателя на Nike Фил Найт и „Открито“ на тенис легендата Андре Агаси.

В момента той чете мемоарите Spare („Резервен“) на британския принц Хари.