Световната футболна централа ФИФА разпространи годишния си доклад свързан с трансферите на играчи през 2022 година. В него са поместени десетки любъпитни статистики свързани с трансферите, съобщава dsport

Прави впечатление, че според доклада българската efbet Лига е изхарчила 14 млн. долара за футболисти, но продадените играчи са на стойност 25.9 млн. долара. 

В сумите влизат всички разходи по сделките и са базирани на официална информация. В българското първенство са извършени 216 входящи и 156 изходящи трансфера.

Звездите на ПСЖ облякоха работно облекло и се разходиха из бъдещия си дом (ВИДЕО)

В Англия се харчат най-много пари за футболисти. Висшата лига е изхарчила 2.20 милиарда долара, печелейки само 600.5 млн. долара. Второто място в класацията за изхарчени пари е Италия, където са пръснали „едва“ 673.3 милиона долара. Третото място е за Испания с 592.3 милиона долара.

В доклада се посочват и топ трансферите на миналата година. Това са Орелиен Чуамени от Монако в Реал Мадрид, Дарвин Нуньес от Бенфика в Ливърпул, Антони и Казимиро от Аякс и Реал в Манчестър Юнайтед, Де Лихт от Ювентус в Байерн, Феран Торес от Сити в Барселона, Ерлинг Холанд от Дортмунд в Сити, Алексадър Исак от Сосиедад в Нюкасъл, Луис Диас от Порто в Ливърпул и Рафиня от Лийдс в Барселона.