Отборът от НБА Лос Анджелис Лейкърс играе поредния си слаб сезон.

След като Ръсел Уестбрук е добавен към предвождания от Леброн Джеймс и Антъни Дейвис отбор, очакванията бяха, че триото ще доминира в лигата.

За изненада на почти всички обаче, отборът от Лос Анджелис е далеч от успехите, които се очакваше да постигне. Само година, след като завърши на 11-о място с 33 победи и 49 загуби, тимът е на път да запише още по-лош сезон.

След изиграни 52 мача, Езерняците заемат 13-ото място в Западната конференция на НБА.

На фона на ужасния сезон обаче, има и светъл лъч за клуба - Леброн Джеймс е съвсем близо до това да стане реализатор №1 в историята на НБА, изпреварвайки Карийм Абдул-Джабар.

Джеймс стартира 20-ия си сезон в НБА с отбелязани 37 062 точки, изоставайки от рекорда на Абдул-Джабар (38 387) с 1 325 точки. Очакванията бяха той да стане реализатор №1 през втората половина на сезона.

38-годишният Джеймс вкарва средно по 30.2 точки на мач и вече е само на 89 точки от счупването на рекорда, който Абдул-Джабар държи в продължение на близо четири десетилетия.

В момента Лос Анджелис Лейкърс са в серия от пет поредни гостувания, a Кралят се очаква да достигне това историческо постижение по време в мача срещу Оклахома Сити Тъндър на 7 февруари в Crypto.com арена.

По някои информации, цените на билетите за този мач достигат 75 000 долара на вторичния пазар, тъй като много хора искат да присъстват на историческия момент.

В последния мач на Лейкърс срещу Ню Йоркс Никс Джеймс отбеляза 28 точки.

Въз основа на реализираните от него средно 27.2 точки на мач през кариерата му, специално създаденият на уебсайта на НБА тракер, който следи оставащите точки до счупването на рекорда, обаче изчислява, че това ще се случи в мача срещу Милуоки Бъкс на 9 февруари.