За кратко почитатели на Porsche в китайския град Инчуан решават, че са се натъкнали на сделката на живота си. 

Представителство на Porsche в града пуска на уебсайта си обява за продажба на модел Panamera, чиято цена започва от 92 000 долара в САЩ, за едва 124 000 юана, или 18 000 долара, информира Bloomberg News.

Това е приблизително една осма от базовата цена за модела от 998 000 юана (148 000 долара), обявена на китайския уебсайт на Porsche. 

Според постове в социалната медия Weibo, над 500 потенциални купувачи се втурват да платят първоначална вноска за автомобила, като някои опитват късмета си със суми от едва 911 юана, или 135 долара. 

За тяхно съжаление обаче, ниската цена не се оказва нищо повече от временно недоглеждане от страна на представителството, което сваля от сайта грешната информация, веднага щом разбира за това и дори започва да възстановява платените депозити.

Един от кандидат-купувачите обаче се оказва, че има късмет, тъй като от представителството завяват пред Bloomberg, че са "договорили приемлива сделка" за колата на склад. 

Въпреки не толкова изгодните си актуални цени, Porsche няма проблем с продажбите на луксозни автомобили и през 2022 г. е продала близо 310 000 коли в световен мащаб, което е с 3% повече от 2021 г.  

"Успяхме в това да сбъднем мечтата на повече клиенти, от когато и да било, да притежават Porsche," заяви през януари Детлев фон Платен, член на изпълнителния съвет на Porsche по време на представянето на резултатите на компанията за 2022 г. 

Гражданите на Инчуан, Китай, обаче вероятно са на различно мнение.