Най-богатото куче днес притежава състояние, оценявано на над 400 млн. долара.

Животът му е разказан в нов документален филм, чиято премиера е на 1 февруари.

Гюнтер VI е немска овчарка, която притежава милиони долари на свое име. Той е наследник на дядо си Гюнтер III, притежаван от немската графиня Карлота Либенщайн.

При смъртта ѝ през 1992 г. тя завещава на кучето си богатство за над 80 млн. долара.

Netflix

Въпреки че овчарките са едни от най-умните кучета на света, те не могат да управляват финансите си. Ето защо графиня Либенщайн оставя състоянието на Гюнтер в ръцете на италианския фармацевт Маурисио Миан – близък приятел на сина й.

Днес, 30-години по-късно, Миан е увеличил значително състоянието на Гюнтер и неговите наследници.

Бившо имение на Мадона, купено с парите на кучето за 7.5 млн. долара, е продадено на доста по-висока цена – 29 млн. долара. И това е само една от успешните сделки. 

Под попечителството на Миан първоначалните 80 млн. днес са набъбнали до 400 млн. долара. Неговата история и тази на наследниците му е разказана в документалния филм Gunther's Millions.Преди да поеме контрола върху богатството на Гюнтер, Маурисио Миан управлява фармацевтичната компания Istituto Gentili. Днес тръстът, който се грижи за парите на немската овчарка, притежава няколко бизнеса, имоти, частен самолет и други.

Според Daily Beast обаче, Миан измисля цялата история с кучето, за да се заобиколят италианските данъчни закони. Други издания изтъкват, че бившият фармацевт променя историята за немската овчарка през годините.

Едно е сигурно – кучето наистина води страхотен живот. То има на разположение от готвач до фризьор. Гюнтер предпочита да лети в частния си самолет, но често при бизнес сделки се ползва и друго куче, което лети вместо него от съображения за сигурност.

Netflix


Гюнтер живее в Италия, като основната част от богатството му е съставено от имоти в Италия, Германия и Бахамите. На негово име са яхта, самолет и редица бизнеси. 

Всяка страхотна история обаче си има и нейните тайни. Най-малкото защото няма никакви доказателства за съществуването на графинята, пише FoxBusiness.