Когато става въпрос за скъпа пица, Domino's вероятно не е в челото на класацията на "най-скъпите" италиански тестени специалитети.

Потребител на TikTok обаче направи фурор с видео, в което показва как парче пица в чужда държава, с включени разходи за полет, може да излезе по-евтино от пица от любимата на мнозина верига у дома.

В клип, който е гледан над 2.2 милиона пъти, инфлуенсърът Калъм Райън води зрителите на пътешествие от дома си във Великобритания до Милано.

Целта му е да докаже, че може да отиде до Италия и обратно и да хапне пица за по-малко от цената на средна Domino's, която обикновено струва 19.99 паунда (24.11 долара).

Зрителите виждат как той се качва на полет за 8 паунда (9.63 долара) от Лондон до Милано и се отправя директно към пицария, която твърди, че му е препоръчана в TikTok.

@thatonecal I think this may be the cheapest flight in the world! ✈️???? (If you find one cheaper I’ll book it!) #traveltips #thatonecal #thatonevlogs #Cheapflights ♬ original sound - Callum Ryan

След това получава безплатна чаша просеко и си поръчва Маргарита.

Резултатите? Пицата струва 8.50 евро плюс 2.50 евро за обслужване, което прави сметката му общо 11 евро, или 9.72 паунда. Към тази сума се добавя и полетът за 8 паунда - така цялото му пътешествие излиза 17.72 паунда, или 21.37 долара.

"Успяхме! Прелетяхме чак до Италия за пица, което ни струваше по-малко от цената на пица в Domino's," казва Райън в клипа.

Макар това да е впечатляващо, много от зрителите поставят в коментарите постижението под въпрос, тъй като Райън не включва в цената разходите за такси и обратния полет.

"Как стигна до летището, а от летището до пицарията, къде отседна," посочва един от тях. "Разходите за придвижване до летището, от летището до пицарията и разходите за обратния полет?," пита друг.

Дори и нискотарифният превозвач Ryanair, който инфлуенсърът използва, се намеси в коментари, като информира всички, че още предлага полети на цена от 8 паунда.