Ким Кардашиян е получила около 1 млн. долара за реч по време на събитие за хеджфондове в Маями, информира Page Six, позовавайки се на неназован източник.

На 31 януари риалити звездата, която напоследък се изявява като бизнес магнат, е говорила по време на конференцията iConnections Global за своята компания за дялово инвестиране SKKY Partners, която стартира дейност през октомври.

Кардашиян основава компания с бившия партньор в Carlyle Group Джей Сaмънс, известен с инвестициите си в компании, като Beats By Dre и Supreme. Майката на Кардашиян - Крис Дженър, също е партньор в компанията.

Дружеството ще инвестира в потребителски продукти, медии, развлекателна дейност, туризъм и луксозни марки. От Axios информират, че SKKY планира да набере над 1 млрд. долара за първия си фонд, които ще бъдат вложени в инвестирането или придобиването на непублични компании.

Рон Бискарди, главен изпълнителен директор на платформата iConnections, не е потвърдил въпросната сума, заработена от Кардашиян по време на събитието, но казва, че са били необходими две препълнени зали, за да поберат всички хора, искали да я чуят.

"Бях радостен да видя толкова голяма подкрепа за жена мениджър на фонд в индустрия, в която доминират мъжете," казва Бискарди пред Page Six. 

SKKY е само една от многото марки от оценяваната на 1.8 млрд. долара бизнес империя на Кардашиян, която включва козметиката SKKN и оформящото облекло SKIMS. 

През януари Кардашиян изнесе реч пред бизнес училището на Харвардския университет относно своята марка SKIMS. Лекцията е била на тема "Преминаване отвъд директно към потребителя," в която тя е използвала марката като пример.

В пост в Instagram Кардашиян заяви, че е говорила за "нашия маркетинг, нашите предизвикателства и нашите най-големи победи".