Джей Пи Манчини II винаги е бил фен на луксозните стоки. Ето защо през януари 2022 г. той решава да отдава под наем лодката, която купува за 400 000 долара.

Той използва платформата Boatsetter, за да търси наематели за своята 11-метрова яхта, намираща се в Кий Уест, Флорида. Само за месец тя е резервирана 11 пъти. Следващият месец бройката се удвоява.

Виждайки перспективата за един нов бизнес, Джей Пи обявява яхтата си и в други платформи, като Get My Boat. Малко по-късно той купува и втора, по-малка лодка, която да отдава под наем в Хамптънс, Вирджиния, където живее.

Днес двете лодки на Манчини му носят средни приходи от 38 800 долара на месец, според документи, които той показва през CNBC Make It.

Бизнесът на Джей Пи му отнема по 30 минути дневно. В това време той отговаря на запитвания от клиенти, води комуникация и с капитаните на двете лодки, за да се убеди, че поддържат двата плавателни съда в изправност.

Общите приходи на Манчини от новия му бизнес през 2022 г. възлизат на 190 000 долара, при това след приспадане на разходите по лодките и заемите за тяхното купуване.

Това е с около 100 000 долара по-малко от това, което предприемачът печели във върха на своята кариера, работейки на пълен работен ден.

Вместо да използва парите за изплащането на своите заеми за 550 хил. долара, Манчини казва, че възнамерява да разшири бизнеса и да купи още лодки и недвижими имоти.

В своята кариера той е работил за различни автокъщи, продавайки коли, като Audi, Mercedes и Hyundai. Работата му, първоначално като директор по продажбите, а след това и като мениджър, развива няколко ключови умения.

На първо място, как да продава по-добре, но също и как да се грижи за клиентите си.

Първата си лодка той купува през 2020 г. за 170 000 долара, като използва едва 1 700 долара свои спестявания. Той разработва собствен сайт и ползва реклами в Google, за да популяризира бизнеса си.

На следващата година Манчини решава да замени лодката с по-голяма, чиято цена е 400 000 долара. През май 2022 г. той купува и втората лодка за 150 000 долара, отново със заем.

Месечните разходи за обслужването на заемите възлизат на 6 000 долара, пише CNBC.

По-голямата лодка, базирана в Кий Уест, му носи повечето приходи. Той я отдава под наем за 799-1 899 долара за съответно два и осем часа на ден, без да в тази сума да се включва горивото.

Хората, наемащи лодките, също така трябва да си наемат и капитан от предоставен от него списък.

В бъдеще Манчини иска да притежава общо четири лодки. Следващите две ще са базирани в Сейнт Пийтърсбърг, Флорида и Хилтън Хед, Южна Каролина.