Катарски милиардери обявиха, че ще направят всичко възможно да купят английския футболен клуб Манчестър Юнайтед, съобщава dsport. Още в края на миналата година семейство Глейзър, които са настоящите собственици на тима, обявиха, че са готови да изслушват оферти за покупка.

Компанията Qatar Group, за която се спекулира, че може да подаде оферта, притежава и друг голям европейски клуб - френския Пари Сен Жермен. Един от основните планове на евентуалните бъдещи собственици на "червените дяволи" е събарянето на митичния стадион Олд Трафорд и вдигането му наново, "от нулата". Това, по думите на инвеститорите, би превърнало дома на Манчестър Юнайтед в истинско "произведение на изкуството".

Катарските милиардери добавят, че проектът би струвал главозамайващите 2 милиарда паунда, но "голямата сума по никакъв начин не би била проблем за тях".

Роналдо срещу Меси: кой носи повече трофеи?

Според медиите на Острова, оферта за купуването на Ман Юнайтед се очаква да бъде направена преди края на февруари, когато изтича последният срок, определен от семейство Глейзър.

Исканата минимална сума от сегашните собственици е в размер на поне 6 милиарда паунда.