Сериозното поскъпване в цената на акциите на Tesla в последните седмици може да помогне на Илон Мъск да възвърне титлата си на най-богат човек в света, пише Insider.

От началото на 2023 г. книжата на компанията добавят близо 60% към стойността си, след като поевтиняха с 65 на сто през миналата година.

Ако този тренд продължи и в следващите седмици, то няма да е изненада, ако Мъск успее да изпревари Бернар Арно като най-богат човек в света.

Днес Арно разполага със 185 млрд. долара, спрямо 179 млрд. долара за Мъск, според данни на индекса на милиардерите на Bloomberg.

Председателят на Борда на директорите на компанията за луксозни стоки LVMH Бернар Арно успя да изпревари Мъск през декември. Само преди седмици компанията му също така стана най-скъпата в Европа.

Вчера книжата на Tesla загубиха 5% от стойността си, докато акциите на LVMH поевтиняха с 1.1%. С това разликата между Арно и Мъск се увеличи на 6 млрд. долара, спрямо само 3 млрд. долара ден по-рано.

От началото на 2023 г. Мъск е добавил 42 млрд. долара към своето състояние, спрямо 23.4 млрд. долара за Арно.

Топ 10 на най-богатите хора в света са увеличили богатствата си със 140 млрд. долара от началото на 2023 г., изчисляват от изданието. Това е повече от пазарната оценка на Starbucks.