УЕФА ще даде зелена светлина на катарския консорциум, който има интерес да придобие Манчестър Юнайтед. Има сериозни съмнения, че сделката може да бъде спряна заради конфликт на интереси, тъй като почти същите катарци са собственици на Пари Сен Жермен, информира dsport.bg.

Офертите за закупуването на „червените дяволи“ от семейство Глейзър трябва да бъдат депозирани в банката, която организира аукциона. Очаква се катарците официално да обявят своя интерес към придобиването на клуба.

Към момента единственият публичен кандидат е милиардерът Джим Ратклиф, който има компании в нефтохимическата индустрия.

Огромна чест за Меси: Ще го изобразят върху нови банкноти в Аржентина

Катарската оферта, с участието на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, обаче може да е най-съблазнителна за семейство Глейзър. Тя може да достигне 5 милиарда паунда.

От Катар нямат интерес към миноритарен пакет акции. Искат контролен и планират да реконструират „Олд Трафорд“ с инвестиция за 1.2 милиарда. Планира се модернизация и на тренировъчната база.

Най-голямата пречка може да се окажат правилата на УЕФА, които не позволяват конфликт на интереси и два отбора с еднакви собственици да се състезават в европейските клубни турнири.

Въпросът е какво ще е участието на шейх Тамим в консорциума, искащ да придобие Манчестър Юнайтед. Ако е незначително, тогава УЕФА може и да даде зелена светлина.