Американският предприемач Илон Мъск е "назначил" нов главен изпълнителен директор на Twitter - куче от породата шиба ину.

Самият Мъск обяви това на страницата си в социалната мрежа, съобщава darik.bg.

"Новият главен изпълнителен директор на Twitter е страхотен. Много по-добър е от предишния!", написа Мъск под публикувана снимка на кучето в стола на главния изпълнителен директор на компанията.

Мъск: Туитър разполага с 2300 служители

Според него кучето, наречено Флоки, се справя чудесно с числата и има свой собствен стил на работа. Мъск изрази увереност, че домашният любимец е "идеален за поста".

По-рано милиардерът определи последните три месеца като изключително трудни за Twitter. Той заяви, че е съчетавал спасяването на социалната мрежа от фалит с работа в другите си компании. Мъск заяви, че е доволен от данните за броя на уникалните потребители на ден (DAU).

Мъск смята да премахне забраната за реклами с политическа цел

Милиардерът сподели, че е дарил акции на стойност около 1.95 милиарда долара от своя производител на електрически автомобили Tesla за миналата година.

Дарението беше описано в декларация до американските регулатори като „добросъвестен подарък“. В документацията не се посочва получателят или получателите на дарението.