Брокер на недвижими имоти успя да победи бивша звезда от топ 10 на мъжкия тенис.

Невероятната история е част от тазгодишното издание на турнира Delray Beach Open, на което могат да се състезават както професионалисти, така и аматьори.

33-годишният хърватин Матия Пецотич се справи с бившия номер 8 в света Джак Сток.

„Трябваше да си тръгна по-рано от работа същия ден, за да мога да играя“, казва хърватинът, който се нарежда на 784-а позиция в световната мъжка ранглиста.

„Изпратих имейл до всички колеги и шефът ме пусна по-рано. За утре ще трябва да поискам почивен ден, за да мога да играя отново“, допълва той. 

В миналото Пецотич е професионален тенисист, който достига до 206-а позиция в света, преди да му бъде направена операция на корема, от която получава сериозно възпаление.

В продължение на 8 месеца той не успява да се завърне на корта, затова решава да завърши бизнес училището на Харвардския университет. След завършването си той си дава една година, за да прецени дали да продължи с тениса или да потърси друга алтернатива.

Само за шест месеца достига до 320-а позиция, но тогава започва пандемията от COVID-19, която прекъсва провеждането на тенис турнири.

Ето защо хърватинът започва работа в компанията за недвижими имоти Wexford Real Estate Investors. Пецотич обаче не спира да тренира и казва, че играе тенис всяка сутрин преди работа и тича вечер след работа.

„В последната седмица играх тенис с моя шеф, който е на 70 години, както и с друг мъж, който е над 50“, разказва той пред CNBC.

Историята обаче не завършва добре за Пецотич, тъй като той губи още на следващия ден.

Хърватинът ще получи над 11 хил. долара за участието си в турнира, с което доказва, че можем да печелим пари от страничното ни занимание или хоби.