Холивудските актьори Райън Рейнолдс и Роб Макелъни са изгубили близо 3 млн. паунда (3.60 млн. долара) за година, откакто придобиват английския футболен клуб Рексъм.

Двамата обаче обещават да продължат да подкрепят клуба, въпреки неблагоприятните финансови резултати.

В изявление на уебсайта на клуба се казва, че загубата е отчетена въпреки че оборотът на Рексъм скача пет пъти в сравнение с предходната година до близо 6 млн. паунда (7.39 млн. долара).

По-голяма част от постъпленията идва от приходи в деня на мачовете, продажба на екипи и спонсорски договори.

Отчетът на клуба за 12-те месеца до края на миналия юни показва загуба в размер на 2.914 млн. паунда (3.57 млн. долара).

Отрицателният финансов резултат се дължи на повишението на разходите за заплати на футболистите и на други футболни разходи.

Загубата нараства с близо три пъти в сравнение с предходната година, когато е била 1.34 млн паунда (1.65 млн. долара).

Оборотът на клуба обаче скача с 404% до 5.97 млн. паунда (7.36 млн. долара).

Приходите в дните на мачовете допринасят с 2.65 млн. паунда (3.26 млн. долара) към общата сума, а продажбите на дребно в клубния магазин възлизат на 1.303 млн. паунда (1.6 млн. долара). Приходите от спонсорски договори и реклама достигат 1.053 млн. паунда (1.29 млн. долара).

Рейнолдс и Макелъни създават компания на име R.R. McReynolds LLC, за да закупят клуба за 2 млн. паунда (2.46 млн. долара) през 2021 г.

От Рексъм, който се състезава в петото ниво на английския футбол, обявиха, че за годината до юни 2022 г., компанията е отпуснала 3.67 млн. долара клуба (4.52 млн. долара).

Директорите на компанията казват, че "няма незабавен натиск" за изплащането на заемите, с които са финансирани подобрения на терена и стадиона и че искат клубът да може да се издържа сам.