Yettel навлиза на изключително конкурентния пазар на разпространение на телевизионни услуги у нас с Yettel TV.

Новата услуга от типа IPTV е базирана на 5G мрежата на телекома, откъдето я оприличават по-скоро на стрийминг платформа, ориентирана към съдържанието.

Тя може да бъде гледана на различни устройства - телевизор, лаптоп/компютър, таблет или телефон. Предлага се със Smart TV Box, чиято инсталация е лесна, безкабелна и не налага посещение от техническия отдел на телекома.

Устройството превръща всеки телевизор с HDMI извод в смарт, което позволява инсталирането на различни приложения, като HBO Max, YouTube, Spotify и други. 

Интерактивната телевизия предлага екстри, като паузиране, превъртане и връщане на съдържание със седемдневен архив, запис и лесна навигация. Налице е и интeлигeнтнa cиcтeмa зa poдитeлcĸи ĸoнтpoл, в която съдържанието е съобразено с възрастта на детето.

Два основни тарифни плана

Засега у нас Yettel TV ще се предлага в комбинация с 5G фиксиран интернет. Двата основни плана са TV Favorite + Net 50 и TV Max + Net 100.

Първият включва над 100 телевизионни канала и интернет със скорост от 50 mbps. Цената на месечния абонамент за първите 6 месеца е 1 лев, а след това 32.99 лв. на месец за двегодишен договор.

TV Max + Net 100 дава достъп до над 200 канала и 100 mbps интернет скорост, като цената му за първите 6 месеца е 1 лев, а след това 37.99 лева на месец.

Първите 1000 потребители ще получат специален пакет, в който за 100 дни ще бъдат включени всички допълнителни платени канали – Diema Extra, MaxSport Plus, пълния пакет на HBO и други.

Платформата е достъпна за потребителите без значение от доставчика на интернет и вида на свързаността, която използват. Тя вече функционира в няколко държави, като в бъдеще ще бъде предлагана като самостоятелен продукт и у нас.