Нюкасъл е отправил устна оферта към Барселона за подписа на бразилското крило Рафиня, съобщава испанският журналист Жерар Ромеро, цитиран от dsport. Той разкри, че разполага с информацията от достоверни източници.

Според Twitch канала на Ромеро, Нюкасъл е предложил 80 милиона евро на Барселона за бразилския национал.

Каталунците вече обявиха, че могат да продадат Рафиня само ако в офиса на клуба постъпи оферта, която е за поне 90 милиона евро.

Твърди се, че Ла Лига вече е била уведомена за офертата на Нюкасъл, тоест Барселона вече е включила тази оферта в последния си финансов отчет до ръководния орган на испанската лига. 

Барселона има два варианта за нов изпълнителен директор

Това може да означава, че каталунците вече разчитат на продажбата на Рафиня и представят тези пари като част от така необходимото им финансово възстановяване.

От друга страна, бразилецът, въпреки че имаше бавен старт в клуба, се оказа важно подсилване за Шави, особено след контузията на Усман Дембеле, така че досега той постигна ефект от 10 гола и 11 асистенции във всички турнири. 

Освен английския Нюкасъл, интерес към Рафиня проявяват още Арсенал и Тотнъм, но въпросът е дали биха могли да изравнят офертата на новобогаташа от Висшата лига.