Компании по целия свят са фокусирани върху това как да подкрепят по-добре физическото и психическото благосъстояние на своите служители и да предотвратят професионалното прегаряне. На някои места дори предлагат почивни дни само за психическо здраве.

В Nutrition Solutions този подход е под формата на допълнително заплащане за служителите, които спортуват.

В сряда и петък всеки служител на компанията за приготвяне на пакетирана храна има правото да посети безплатна тренировка преди началото на работния ден. За мнозина е трудно да подминат този стимул.

“Ако служителите посещават тези тренировки, се води, че са на работа. Плаща им се съгласно тяхното ниво на заплащане,” казва Крис Кавалини, главен изпълнителен директор на Nutrition Solutions.

“На практика тренировката е включена в нормалното им заплащане, точно както часовете, през които са на работа.”

Тренировъчните сесии могат да бъдат считани като допълнително платено работно време, като служителите могат да избират само колко често да посещават тези тренировки.

“Това им позволява да отметнат тренировката си за деня, така че след работа да се приберат вкъщи и да работят по личните си цели и да прекарват време с любимите си хора,” казва Кавалини.

Упражненията варират от калистеника със собствено тегло, бягания на открито и дори “упражнения за психическа устойчивост”, като потапяне в ледена вода.

В армията, където му се е плащало, за да бъде във форма, Кавалини се убеждава от първо лице как спортът подобрява неговата дисциплина и цялостното му качество на живот.

“Смятам, че ключът към силния живот е силният ум. За да изградиш силен ум обаче първо трябва да изградиш силно тяло,” казва той.

“Искам да съм сигурен, че служителите ми разполагат с инструментите да се превърнат в най-здравите и доминиращи версии на себе си,” казва Кавалини.

“Истинската причина, поради която правим това, е да помогнем на служителите да развият издръжливост,” и да подобрят начина, по който реагират на стреса, като преминават през трудни моменти по време на предизвикателните упражнения, допълва той.

В тренировките се включват все повече служители, откакто инициативата е въведена за първи път през 2016 г., отбелязва той. Тя започва само с Кавалини и още един друг служител, но сега в тренировките се включват почти 40 човека.

“Прилагането на системи, които им помагат да оптимизира физическото и психическото си здраве и да издигнат начина си на мислене, определено ни помагат като компания,” казва Кавалини.

“Инвестицията в това служителите ти да станат по-добра версия на себе си не може да е неуспешна и определено бих я препоръчал под една или друга форма. Доходността от нея са по-силни, по-дисциплинирани и по-енергични членове на екипа.”