Като пътешественик вероятно имате много въпроси относно летенето. Как един самолет остава във въздуха? Как, всъщност, се наема стюардеса? И наистина ли е опасно да се пие вода от чешмата в самолета?

Southwest Airlines обаче дава отговор на един въпрос, който може би не сте си задавали досега: Къде отиват самолетните седалки, след като машината излезе от експлоатация?

Авиокомпанията пита в Twitter: „Знаете ли, че всеки самолет на Southwest се подлага на пълен ремонт на всеки четири години? Някога чудили ли сте се къде отиват всички тези кожени калъфи за седалки?“

В допълнителен туит се обяснява, че от 2014 г. насам превозвачът е дарил повече от „635 хил. кг кожени тапицерии за самолетни седалки на различни организации, които осигуряват работа, обучение и други социални придобивки за общностите“.

Една конкретна организация с нестопанска цел, с която Southwest работи, е Unshattered, която преработва непотребната кожа в ръчно изработени пътни чанти и аксесоари.

Организацията с нестопанска цел наема жени в процес на възстановяване от зависимости с мисията да им осигури „пътища към икономическа независимост и устойчива трезвеност“.

„Unshattered и нашите партньори трансформират отпадъчните материали в красиви нови продукти, като същевременно работят за общностите по целия свят“, казва говорител на Southwest за Travel + Leisure.

Всички продукти на Unshattered изглеждат специално създадени за често пътуващите. Те включват кожена пътна чанта, несесер за тоалетни принадлежности, гривна и портфейл– всичко това е изработено от характерната мека синя кожа, използвана в седалките на авиокомпанията.

А името на колекцията не може да бъде по-подходящо: Possibilities Take Flight.