С идването на края на сезона все повече започва да се говори за евентуалното завръщане на Лионел Меси в Барселона, след като преди няколко седмици неговият баща и агент Хорхе разкри, че аржентинецът със сигурност ще напусне Пари Сен Жермен, информира dsport.bg.

Тези спекулации обаче постепенно бяха охладени, след като, според много специалисти, пристигането на Меси няма да се отрази добре на така или иначе лошото икономическо статукво на каталунците.

Стана ясно и какви финансови дивиденти ще има Барса, ако си върне световния шампион от 2022 с Аржентина. Според информациите, годишно отборът ще прибира по 230 млн. евро само от лукса да има Меси в състава си.

Челси предлага 80 милиона евро за Влахович

Тази сума включва 150 милиона евро от спонсорите, които ще привлече със себе си Меси в каталунската столица. Освен това, аржентинецът ще увеличи и с 50% продажбата на фланелки на тима.

Продажбата на билети също ще бъде повишена с много, въпреки че тимът ще играе на по-малък стадион за следващия около сезон и половина.

Както стана ясно наскоро, ръководството на Барса обмисля да вдигне цените на билетите за домакинските срещи на тима, които ще бъдат играни на стадион „Монджуик“, докато траят ремонтите на новия „Камп Ноу“.

Разбира се, „блаугранас“ ще има и известни разходи с пристигането на Меси, като на този етап се смята, че той би прибирал по около 13 млн. евро на година.